Belföld

Hétfőn megbénítják az országot

A szakszervezetek útlezárásokkal tiltakoznak a kormány intézkedései ellen.

December 15-én, hétfőn reggel 7 és délután 4 óra között országos félpályás útlezárással tiltakoznak a szakszervezetek a munkavállalókat hátrányosan érintő kormányintézkedések, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a cafeteria többletadója ellen – jelentette be szerdán Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke.

A közös demonstrációhoz csatlakozott a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete, a Mentő Dolgozók Önálló Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete, valamint a Mozdonyvezetők Szakszervezete.

Gaskó a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szakszervezetek nem szívesen mennek az utcára, a természetes alkuhelyük a munkahelyen van. Azonban a 2011-ben módosított sztrájktörvény megnehezíti a jogszerű sztrájkot, így a követelések között szerepel a törvény visszaállítása is – mondta.

Hétfőn reggel 8 és délután 5 óra között a dohányipari dolgozók szakszervezete is tüntet, Budapesten forgalomlassító demonstrációt tartanak és a Parlamenthez vonulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik