Belföld

Vizsgálatot rendeltek el a lenyúlt parlagfű-adományok ügyében

Drága kiegészítők, irodai eszközök, cipőpucoló - ilyen tételekre is szépen folyt el pénz a parlagfű-mentesítésre szánt adományokból. Fazekas Sándor vizsgálatot rendelt el.

Százezer forintos bőrtáskára, cipőtisztító gépre, elbocsájtások finanszírozására költötte a minisztérium a parlagfűirtásra felajánlott pénzt – írtuk meg korábban a gyomnövény kiirtására szánt, azonban nem éppen arra elköltött 1%-os felajánlások kapcsán.

A Földművelésügyi Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében reagált az országos botrányra. Mint írják: a vitatható összegek felhasználásával kapcsolatban Fazekas Sándor miniszter haladéktalan vizsgálatot rendel el. “A tárca sajnálja a történteket és köszöni, hogy a civil szervezetek az esetleges visszaélésekre felhívták a figyelmet” – írták.

Fotó: MTI

Közleményükben leszögezik: parlagfű-mentesítésre a Kormány 2010-2014 között közvetlen és közvetett módon 52 milliárd forintot fordított, amely lényegesen meghaladja az állampolgári szja felajánlások összegét. Ez az összeg újra a Földművelésügyi Minisztérium rendelkezésére áll, amelyre a tárca pályázatot ír ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik