Belföld

Rogán felkérdezte Goodfriendet

Obama ellen is akar-e tüntetni az ügyvivő? – kérdezi a Fidesz-frakció. A frakcióvezető beperli a Portikot emlegetőket.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a „távközlési adó kiterjesztésének terve” komoly vitákat váltott ki Magyarországon, ami utcai demonstrációkhoz vezetett, melyekben „az Egyesült Államok ügyvivője is tevékeny szerepet vállalt”. Eközben a sajtóban azt olvasni, hogy az Egyesült Államokban Barack Obama szintén internetadó bevezetését javasolja, a Fidesz-frakció ezért „érdeklődéssel kérdezi Mr. Goodfriendet”, hogy kíván-e tüntetni Barack Obama ellen is és ha igen, akkor ezt milyen formában fogja megvalósítani, Budapesten vagy esetleg Washingtonban. Rogán szerint ha az ügyvivő ezt nem teszi meg, akkor nyilvánvaló, hogy amit Budapesten csinált, az nem más, mint képmutatás.

Mint emlékezetes, André Goodfriend Twitter-oldalán fotót közölt arról, hogy jelen volt az internetadó elleni tüntetésen, ahogy korábban a Békemeneten is. Megkérdeztük a Fideszt, hogy mire gondolnak “tevékeny részvétel” alatt, erre egyelőre még nem kaptunk választ.

A sajtótájékoztatón kérdésként többször előkerült Portik Tamás neve. Mint emlékezetes, Portik Tamás élettársának cége kedvezményes áron jutott a V. kerületi önkormányzattól – Rogán Antal polgármestersége idején – egy 200 négyzetméteresnél nagyobb belvárosi üzlethelyiséghez, melyet egy év múlva piaci áron, 50 millió forint haszonnal értékesített. Rogán közölte, hogy mindenkit, aki összefüggésbe hozta az ő vagy az önkormányzat nevét Portik Tamással, be fog perelni, mert nem igaz, hogy az önkormányzat és Portik üzletelt egymással.

A vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban Rogán elmondta, hogy a Fidesz-frakció változtatásokkal támogatja a KDNP javaslatát. Kezdeményezik, hogy akit mégis dolgoztatnak vasárnap, annak százszázalékos bérpótlékot kell kapnia és egy dolgozó havonta legfeljebb két vasárnap végezhet munkát.

Rogánt arról is megkérdezték, hogy alkalmasnak tartja-e Töröcskei Istvánt az államadósság kezelésére azután, ami a Széchenyi Bankkal történt. Rogán erre azt válaszolta, hogy az elmúlt években az államadósság kezelése Töröcskeinél biztosan jobb helyen volt, mint korábban Gyurcsány Ferencnél, mert utóbbinál az adósság nominálisan a duplájára nőtt, előbbinél viszont csökkent.

A sajtótájékoztatón jelen volt a Transparency International képviselője is, aki arról érdeklődött Rogánnál, hogy mit gondol a magyarországi korrupciós helyzetről és támogatná-e adománnyal a szervezet munkáját. A frakcióvezető azt mondta, határozott korrupcióellenes küzdelemre van szükség, az adományozással kapcsolatban pedig azt kérte, előbb küldjék el neki a többi adományozó névsorát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik