Belföld

Kormányszóvivő az amerikai ügyvivőnek: „Eh?”

André Goodfriend a békemenetekre is eljár, de Kovács Zoltán úgy érezte, kocsmai stílusban kell számonkérnie azért, amiért kint volt a vasárnapi tüntetésen. Vita robbant ki a neten.

„Megnézted a hangulatot, André?! Az MSZP és a »liberálisok« által szervezett tüntetésen?! Ügyvivőként? Érdekes. He?” – ezt a twitter-üzenetet intézte a kissé idegesnek tűnő Kovács Zoltán, a magyar kormány nemzetközi szóvivője André Goodfriendhez, az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjéhez, aki vasárnap kilátogatott az internetadó elleni tüntetésre

„Abszolút. Megnéztem a hangulatot a békemeneteken is és számos Magyarországon megrendezett eseményen” – reagált a számonkérésre Goodfriend, mire Kovács így reagált: „Biztos vagy abban, hogy ez a legbölcsebb dolog ebben a hisztérikus légkörben, miközben az események egyik kulcsszereplője vagy?”

Goodfriend erre azt írta, hogy „mindig van választás aközött, hogy elrejtőzünk vagy kimegyünk megnézni, mi történik. Próbálok minden nézőponttal megismerkedni” – felelte. Kovács szerint a „megismerkedés” és a „befolyásolás” közt nagy a különbség, Goodfriend viszont azt mondta, hogy ha befolyásolni akar, akkor beszél, egyébként hallgat és „néha nem lehet eleget hallgatni”.

Kovács szerint nem lehet a konstruktív vita alapja az, ha a tüntetők ultimátumot adnak a kormánynak, de eddigre már más twitterezők is bekapcsolódtak a beszélgetésbe. Felidézték, hogy a Fidesz is adott ultimátumokat a 2000-es években szervezett tüntetéseken és számonkérték azt is Kovácstól, hogy a pártfüggetlen tüntetést „az MSZP és liberálisok által szervezettnek” állította be. „A Fidesz csak az erőből ért, ne csinálj úgy, mintha az elmúlt öt évben ők bármiről is egyeztettek volna” – vonta le a konklúziót az egyik hozzászóló.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik