Belföld

„Még az is megtörténhet, hogy Rogán Antal megcsúszik a lépcsőn”

A szocialisták ráéreztek az abban rejlő lehetőségre, hogy egyetlen szavazaton múlik a kormánypárti kétharmad.

A szocialisták teljes létszámmal lesznek jelen a parlament jövő heti ülésén és a többi ellenzéki pártot is erre kérik, így ugyanis egyetlen kormánypárti képviselő távolmaradása esetén is megakadályozható a sarkalatos törvények megszavazása – közölte Harangozó Tamás szocialista frakcióvezető-helyettes hétfői sajtótájékoztatóján azt követően, hogy az MSZP-s Horváth Imre hétfőn letette az esküt a Ház előtt.

Harangozó óriásinak nevezte az ellenzéki jelenlét tétjét, mert azzal megakadályozható például a „trafikmutyi” folytatásáról szóló javaslat elfogadása, mellyel állami kézbe vennék a kiskereskedők ellátását.

Arra a kérdésre, hogy van-e tudomása arról, hogy a kormányoldal ne tudná biztosítani a kétharmadot, Harangozó úgy felelt, hogy „bármi megtörténhet, még az is, hogy Rogán Antal megcsúszik a lépcsőn, és pont a szavazás alatt kell ellátni”.

Harangozó azt is megemlítette, hogy nem egyeztetnek az LMP-vel a veszprémi jelöltállításról. Hangsúlyozta, hogy az MSZP országos elnöksége már meghozta döntését Kész Zoltán támogatásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik