Belföld

Mészáros Lőrinc titka a munka és a szorgalom

Meszaros-Lorinc(430x286).jpg (Mészáros Lőrinc, Felcsút, polgármester)
Meszaros-Lorinc(430x286).jpg (Mészáros Lőrinc, Felcsút, polgármester)

Mindennek a titka a munka, a szorgalom, a hozzáállás – mondta Felcsút polgármestere, aki a szerencse-jóisten–Orbán-kombinációt is finomította.

Mészáros Lőrinc megadta a sikerének titkát, amikor erről kérdezte a Bors: „A munka. Mindennek a titka a munka, a szorgalom, a hozzáállás.” Míg korábban arról beszélt , hogy odáig eljutott, ahol van „bizonyára szerepet játszik a jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye”, most egy tényező kevesebb szerepet kap. „A szerencse nem elég, sokat kell tenni érte. A vállalkozásaimnak meg kell felelniük a piacon. Ha nem felelnénk meg, nem lenne egyetlenegy forintom sem. Sokat kell tenni, hogy pénze legyen az embernek” – mondta.

A szerencse ennek megfelelően leértékelődött, szemben a jóistennel: „A jóisten is közrejátszik, hiszen a szerencséhez kell a jóisten…” és persze a miniszterelnök, akiről Mészáros Lőrinc úgy tartja, hogy „természetes, hogy támogatja a települését”.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Felcsút polgármestere legújabb vagyonnyilatkozata szerint 400 millióról 700 millióra nőtt a bankbetétje. Készpénzből viszont kevesebbet tart magánál. A júniusi 20 millió helyett már csak 5 millió maradt.

A polgármester sokáig nem tette közzé vagyonnyilatkozatát, majd az erre irányuló bírósági tárgyalást megelőzve júniusban mégis nyilvánosságra hozta. Korábban még azzal is próbálkozott a település jegyzője, hogy zárt borítékban mutatta meg az Átlátszó újságíróinak a dokumentumot. Azzal érveltek, hogy Mészáros Lőrinc nem polgármesteri tevékenységéből szerezte vagyonát.

Akkor a bankbetéten és a készpénzvagyonán kívül kiderült, hogy egy 2008-ban vásárolt Audi A5 gépjármű tulajdonosa. Polgármesterként fizetést nem vesz fel, jövedelme a Mészáros és Mészáros Kft.-ből van, amiből akkor 943 millió forint osztalékot vett ki, havonta pedig 1 729 917 forint juttatást vesz fel. Felcsúton és Alcsútdobozon rengeteg földje van.

2011-ben még messze nem állt ilyen jól Mészáros. Akkor még csak egymilliója volt takarékbetétben, készpénzben pedig húszmillió forintot tartott. A Mészáros és Mészáros Kft. ügyvezetőjeként havi 200 ezer forintot vett fel, a cégből tízmilliós osztalékot vett ki. Földje is kevesebb volt. Csak a Mészáros Lőrinc birtokában lévő pénzösszeg tehát húszszorosára nőtt három év alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik