Belföld

Kormányellenes tüntetésen gyűjtenek adományokat a civilek

December 16-án újabb kormányellenes tüntetés lesz, a szervezők arra kérik a résztvevőket, hozzanak magukkal egy cipősdoboznyi játékot a rászoruló gyerekeknek.

A József nádor téren kezdődő demonstrációhoz eddig mások mellett olyan szervezetek csatlakoztak, mint az Egymillióan az internetadó Facebook-közösség, a Magyartanárok Egyesülete, a Szabad Oktatást Csoport és a Tröténelemtanárok Egylete. A Nincs hova hátrálnunk! elnevezésű tüntetés 18 órakor kezdődik, a résztvevők a Szalay utcáig vonulnak.

Az adománygyűjtéssel kapcsolatban a szervezők a következőt írják a demonstráció Facebook-oldalán: “Mutassuk meg, hogy a hatalommal szemben mi képesek vagyunk odafigyelni egymásra, és olyan gyerekeknek, akiknek a családi helyzetük miatt karácsonykor nem jutna ajándék, igenis képesek vagyunk segíteni és mosolyt csalni az arcára!” Az adományokat karácsonyig juttatják el a rászoruló gyerekeknek.

A szervezők a tüntetéssel alapvetően az utóbbi közel másfél hónapban kezdődött kormányellenes tiltakozáshullám civil szerveződéseit akarják egy helyszínen egyesíteni. “Eleged van a szociális megszorításokból? Az oktatási rendszer teljes átforgatásából és a társadalom elbutításából? A NAV-botrányokból és kitiltási ügyeiből? A mértéktelen korrupcióból és hazugságokból? Az egészségügy borzasztó helyzetéből és a magyarországi lakhatá…s egyre kritikusabb helyzetéből? Gyere el és hallasd Te is a hangod!” – írják a tüntetés felhívásában.

Legutóbb csütörtökön volt tüntetés a kormány és a korrupció ellen, a budapesti megmozduláson mintegy kétezren vettek részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik