Belföld

Rogánnak és a műsorvezetőnek is nekiment Juhász

juhasz-peter-milla(960x640)(3).jpg (juhász péter, milla)
juhasz-peter-milla(960x640)(3).jpg (juhász péter, milla)

Az Együtt társelnökét vagyonnyilatkozata és az azzal kapcsolatos összeférhetetlenségi eljárás miatt hívták be az m1 Ma Reggel műsorába, a politikus azonban szerinte fontosabb témák felé terelte a szót.

Juhász Péterrel Fábián Barna próbált a vagyonnyilatkozatáról és a Böröcz László (Fidesz-KDNP) alpolgármester által ellene indított összeférhetetlenségi eljárásról beszélgetni. Az Együtt társelnök azonban inkább Rogán Antal és Portik Tamás kapcsolatairól kezdett el beszélni.

A műsorvezető is megkapta a magáét, miután szerdán Harrach Péternek a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban azt mondta, hogy egy felmérés szerint sok gyerek nem azért nem reggelizik, mert nincs pénzük, hanem “mert nem éhes”. Erre reflektált Juhász így: “Vannak így emberek Magyarországon, hogy keveset keresnek és nincsen megtakarításuk. Ezek az emberek sokszor éhesen ébrednek reggel, csakhogy a tegnapira térjek vissza, tehát azt is feltehetné a tegnapi sziporkája után ugyanilyen logikai alapon, csak hogy visszatérjünk a tegnapi sziporkájára, hogy ha nincs pénze, nem éhes, akkor ha nincs pénze, akkor nem lop?”.

Fábián visszautasította, hogy sziporkázott volna, és megpóbálta visszaterelni a beszélgetést abba a mederbe, amiért behívták Juhász Péter, de ezzel csak annyit sikerült elérnie, hogy a politikus egészen Lázár Jánosig, és a fiának a 60-70 milliós  lakásáig is eljut a gondolatmenetében.

Fábián végső elkeseredésében már a “Nem zavarja, ha feltennék egy kérdést” felvetéssel próbálkozik. Sikerül is neki: akkor lakása sincs? Erre is van válasza Juhásznak: “Vannak pár millióan az országban, akiknek nincs vagyona. Tudom, hogy ez elképzelhetelen azon politikusoknak, akik szétlopták magukat a közvagyonból… ma négymillió szegény van” – fogalmazott.

A műsorvezetőnek sikerül még egy kérdést feltennie: ha valaki telemarketinges a pénzügyi szektorban, osztályvezető volt bankban, akkor 44 évesen hogyhogy nincs semmije? Juhász válaszában kitér arra, hogy inkább arra fordította az energiáját és a pénzét, hogy a társadalomért tegyen. De ezt a választ sem úszta meg a műsorvezető válaszcsapás nélkül. Juhász azt mondta, hogy nagyon sajnálja, hogy az MTV-ben, amit 77 milliárdból tartunk fent, nem az a téma, hogy kik lopják szét a mai napon a közvagyont, hanem az, hogy hogy lehet nekem… itt szakítja félbe Fábián az utolsó kérdéssel: ön akkor megélhetési politikus vagy nem?

Az m1 oldalán délelőtt még meg nem jelent adásrészletet a hvg.hu találta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik