Belföld

Hernádi Zsoltot jogerősen felmentették

Jogerősen helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla a Hernádi Zsolt Mol Nyrt. elnök-vezérigazgató ellen indult büntetőügyben hozott elsőfokú, felmentő ítéletet. Mindössze apróbb módosítások voltak a mostani ítéletben.

Hernádi ellen nemzetközi kapcsolatokban elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt indult büntetőügy. A Mol-vezért május végén mentette fel a Fővárosi Törvényszék. Akkor részben megszüntették ellene az eljárást, részben pedig felmentették. 

Hernádi Zsolt ellen tavaly a cég egy korábbi alkalmazottja és kisrészvényese indított pert azt állítva, hogy a Mol részvényeinek értéke azért csökkent jelentős mértékben, mert a társaság tisztességtelen és törvénytelen módon jutott hozzá a horvát INA olajipari vállalat irányítási jogához.

Hernádit a horvát hatóságok azzal vádolták meg, hogy 2009-ben ötmillió euró kenőpénzt juttatott Ivo Sanader akkori horvát miniszterelnök részére azért cserébe, hogy a Mol megszerezhesse az INA irányítási jogait. Ez az ügy is folyamatban van, a horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészség új bizonyítékokat nyújtott be, a következő meghallgatás december 8-án lesz.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik