Belföld

Mégis adnak pénzt Giró-Szász szállodájára

Bejárta kedden a sajtót a hír, hogy miután kiderült, hogy az államtitkár résztulajdonos a projektben, a bankok visszakoztak. A politikus cáfolta az értesülést.

Giró-Szász András múlt héten nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata kapcsán derült ki, hogy a volt kormányszóvivő egy 120 szobás belvárosi hotel résztulajdonosa is lesz.

Most kedden arról számolt be az Index egy azóta már visszavont cikkben, hogy a Dorottya utca 8. szám alatti leendő szállodához a bankok visszavonták a hiteleket.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az ATV Híradójának cáfolta a hírt. Giró-Szász elmondta, hogy idén augusztusában kérdezte meg tőle Serfőző Péter, hogy beszáll-e a beruházásba, amelyet a sógora 15 éves befektetésnek gondol.

A Blikk múlt pénteken arról írt, hogy az V. kerület negyedével olcsóbban adott túl 2010-ben öt ingatlanon, amelyeket offshore cégek szereztek meg. A napilap szerint az önkormányzat az értékesítés előtt “vitte le” az árat, így például a 3200 négyzetméteres hasznos alapterületű Dorottya utcai épülettől 776 millió forint helyett 582 millióért “szabadult meg az önkormányzat”.

Az érintett Dorottya utcai ingatlanról korábban az Index írta azt, hogy az ott tervezett hotel kisebbségi tulajdonosa Giró-Szász András. A kormányzati kommunikációs államtitkár vagyonnyilatkozata szerint megtartotta 20 százalékos részesedését a Safe Port Projekt Kft.-ben, amely társtulajdonos a Dorottya 8 Hotel Kft.-ben – írta a portál, jelezve: a társaság 2016-ra hárommilliárd forintos költséggel alakít ki egy 120 szobás, háromcsillagos hotelt a korábbi bérházból.

A cikkre reagálva pénteken az V. kerületi önkormányzat visszautasította, hogy áron alul értékesítette volna a Dorottya utca 8. alatti ingatlant. Giró-Szász pedig azt mondta, hogy visszautasít és szándékos csúsztatásnak tart minden olyan utalást, amely a nevét összemossa a budapesti V. kerületi ingatlantulajdont vásárló céggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik