Belföld

Giró-Szász szállodatulajdonos lesz

Miután a kormányszóvivő 750 milliós vagyonáról vallott a vagyonnyilatkozatában, most kiderült, hogy egy 120 szobás belvárosi hotel résztulajdonosa is lesz – írja az Index.

Hétfőn hozta nyilvánosságra vagyonnyilatkozatát Giró-Szász András, amelyből a 750 milliós követelésén kívül azt is megtudhattuk, hogy míg a kormányzati tanácsadással foglalkozó Strategopolis Kft.-ből kiszállt, egy viszonylag új cégben, a Safe Port Projekt Kft.-ben megtartotta 20 százalékos tulajdonrészét. A cég másik tulajdonosa Serfőző Péter, Giró-Szász sógora.

Az ingatlannal foglalkozó cégről kiderült, hogy az egy Bilton nevű ingatlanforgalmazó cég mellett társtulajdonosa a Dorottya 8 Hotel Kft.-nek. Erről a vállalkozásról pedig már a Napi.hu is írt, mint annak a 120 szobás háromcsillagos hotelnek az építtetőjéről, amely a Lánchíd és Vörösmarty tér között, a Dorottya utcában üzemel majd. A szállodát hárommilliárd forintos költséggel alakítják ki egy korábbi bérházból.

Az ingatlant még 2010-ben adta el Belváros-Lipótváros önkormányzata hat másik értékes ingatlannal együtt 2,7 milliárd forintért. A vevő offshore vállalkozás volt, de egy idő után kiderült, hogy Giró-Szász sógora igazgatja azt. Az államtitkár az Indexnek elismerte, a Safe Porton keresztül ő is hoteltulajdonos lesz 10 százalékos résszel.

Olvasói sztorik