Belföld

Kósa: Simicska az agrártámogatások és a reklámadó miatt neheztel

Kósa Lajos büszke arra, hogy a Fidesz kormány nem lövet a tüntető tömegbe, az Alkotmány ötszöri módosítását pedig üdvös folyamatnak tartja. Simicska az érdekeit féltheti a politikus szerint.

A Fidesz második emberével készített interjút az Index. A beszélgetésben Kósa Lajos elmondta: Simicska Lajos esetleges veszprémi indulása azt bizonyítja, hogy tévedtek „azok az elemzők, akik úgy állították be, hogy a párt egy oligarchák által befolyásolt szervezet”. Vita van – állítja Kósa, aki szerint a nézeteltérés egyik kirobbantója az agrártámogatások átalakítása volt, de nyomott a latba a reklámadó kivetése is.

A kormány és internetadó elleni tüntetésekkel kapcsolatban Kósa elmondta: büszke arra, hogy szemben „egy gyurcsányi demokráciával, ahol belelőttek a tömegbe, amikor mi kormányzunk, szabadon tüntethetnek”.

A beszélgetésben szóba került a netadóval, a bankok elszámoltatásával és a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos szakmai egyeztetés hiánya. Kósa szerint öt éve nem tesznek mást, mint egyeztetnek, azonban: „Az más kérdés, hogy az egyeztetések után a szervezetek vagy egy részük nem ért velünk egyet.”

Fotó: Neményi Márton

Kósa a trafikmutyit firtató kérdésre is frappáns választ adott: a politikus szerint a koncessziós jogot elnyert szerencsések a pártok népességen belüli megoszlását tükrözik, tehát azért kapott több fideszes trafikot, mert az akkori politikai közvélemény többsége a fidesszel szimpatizált, a párthoz kötődött.

A közmédia nemrég bejelentett átszervezése kapcsán Kósa elmondta: a műsorok színvonalával „vegyesen” elégedett, és ha már leépítenek, csinálják úgy, hogy a nézettség javuljon. Kósa a beszélgetés végén kissé csalódottan jegyezte meg: azt hitte, hogy a gránitszilárdságú Alaptörvény ötszöri módosítása miatt dicséretet kapnak, hiszen „ezek egy része az európai partnerekkel folytatott vita utáni átvezetés volt”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik