Belföld

Újabb érdekes csavar Giró-Szász szállodaüzletében

Tovább bonyolódik Giró-Szász András szállodaépítési ügye.

Ahogyan korábban megírtuk: Giró-Szász vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárnak 20 százalékos tulajdonrésze van a Safe Port Projekt Kft-ben. A cég másik tulajdonosa a politikus sógora, Serfőző Péter. Giró-Szász elismerte, hogy a Safe Port Projekt Kft.-n keresztül 10 százalékos tulajdonosa lesz annak a Dorottya utcában épülő luxusszállodának, amelyet egy 2010-ben Belváros-Lipótváros önkormányzata által eladott ingatlan átalakításával hoznak létre.

 Fotó: Kummer János

Az ingatlant korábban Praefinium Fund nevű cég vette meg nyomott áron, tulajdonképpen innen indult az üzlet. Ennek a Preafinium Fundnak pedig a befektetési tanácsadója egy olyan, Nagy-Britanniában bejegyzett cég, amelyben Heim Péter résztulajdonos – írja a 444.hu.

Heim Péter és Giró-Szász András közösen alapította 2010-ben a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t. Pénteken robbant a bomba: a kerület negyedével olcsóbban adott túl 2010-ben öt ingatlanon, amelyeket offshore cégek szereztek meg. A Blikk információi szerint az önkormányzat az értékesítés előtt “vitte le” az árat, így például a 3200 négyzetméteres hasznos alapterületű Dorottya utcai épülettől 776 millió forint helyett 582 millióért “szabadult meg az önkormányzat”. Giró-Szász azzal védekezett, hogy sosem volt a tulajdonában olyan cég, amely ingatlant vásárolt volna, hanem egy olyan cégben szerzett idén ősszel 20 százalékos részesedést, amely évekkel korábban, más cégek által megvásárolt ingatlantulajdonnak az 50 százalékos tulajdonosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik