Közélet

Kisemmiztek egy juhászt a miniszterelnök falujában

szántás (föld, szántó )
szántás (föld, szántó )

Mire engedték, hogy az idős férfi megtegye feljelentését, már késő volt, felhasználták sokat érő komposztját.

Az alcsútdoboz-göbölpusztai juhász ismeretlen tettes ellen, lopás miatt tett feljelentést a Bicskei Rendőrkapitányságon. Váradi András azért fordult a rendőrséghez, mert állítása szerint november 24-én a Mészáros Lőrincnek, Felcsút polgármesterének tulajdonában álló Búzakalász 66 Kft. munkásai elhordták komposztját, amit négy éven át gyűjtött, forgatott, kezelt. A férfi szerint félmillió forint kár érte – számolt be az atlatszo.hu.

Mint írják, amikor a juhász megtudta, hogy markológépek pakolják 30 tonnás kocsira birkatrágyáját, arra kérte a munkásokat, ne tegyék ezt, ám ők közölték vele: elfogyott a cég marhatrágyája. Majd ötször fordultak a kocsival. A rendőrség többszöri hívás után tett csak tényleges lépéseket, a kiküldött járőr azonban rögtön felhívta telefonon a felcsúti polgármestert. A helyszínen a feljelentését nem vették fel, sőt, a hétvégére hivatkozva még a kapitányságon sem, be sem engedték az épületbe.

Hétfőn tudta csak feljelentését megtenni, amikorra komposztját már felhasználták, vasárnap hajnalban  a Búzakalász 66 Kft. által bérelt állami földbe a saját marhatrágyájukkal bekeverve beszántották a tőle elszállított, általa 125 tonnányira becsült anyagot, melynek tonnánkénti ára ma 4000 forint a piacon. A szántót márciusban nyerte el Mészáros cége a Nemzeti Földalapkezelő pályázatán.

Újságírói kérdésre a Bicskei Rendőrkapitányság ügyeletese az eset után azt felelte a telefonba: „Nem történt lopás, mert a bejelentő nem tudja bizonyítani, hogy az övét vitték el. Ebben nem lesz elrendelve nyomozás, abban én biztos vagyok!” A telefonos tehát tudott arról, mi várható, noha hangsúlyozta, ő nem rendőr, csak a telefonos.  A cégtulajdonos polgármester pedig azt mondta, ne zaklassák őt a jövőben rágalmazó kérdésekkel, és ráadásként hozzűfűzte, „ha folytatja e fajta tevékenységét, akkor jogi útra fogjuk terelni az ügyet!”

A megrövidített férfi több napi futkosás után sem talál helyben ügyvédet, aki el merné vállalni, hogy szembemegy Mészárossal. Az Átlátszónak Mészáros Lőrinc félórás videóinterjújában azt mondta tavasszal: ő bérli az alcsútdoboz-hatvanpusztai műemléki majorságot a CZG Kft.-től. Az Átlátszó akkor kiderítette, hogy az nem más, mint a miniszterelnök édesapjának ingatlanforgalmazó cége, és a 15 hektáros, 5 épületből álló, volt József főhercegi majorságot tavaly vette meg.

Mészáros ezen túlmenően 102 ezer eurós ajánlatot tett egy hathektáros alcsúti földre októberben, aranykoronánként 1000 eurónyit. A Golfklub melletti szántókra október 30-án jegyezték be a nevét, tulajdonjog fenntartással a földhivatalban.

Váradi András neve egyébként már nem ismeretlen, néhány hete a Népszabadság írt arról, hogy a bicskei rendőrök lefoglalták a kézi kaszáját, mert október 17-én 15 kiló zöld lucernát kaszált le, mint utóbb kiderült, azon a területen, amit Mészáros Lőrinc cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bérelt az államtól. A férfi azt mondta, egyedül él, otthon nyulai, kacsái és birkái vannak, etetni akarta az állatokat a lucernával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik