Belföld

Kukkolás, köztéri szex, ellenőrző-hamisítás: vallomások a Hír TV-nek

kozteri-leselkedes(650x433).jpg (köztéri leselkedés)
kozteri-leselkedes(650x433).jpg (köztéri leselkedés)

A karácsonyi szezon első őrülete a #kedveshírtv hashtag, amellyel Facebookon vallanak az ellenzékiek. Meg mások is. Lágydrogokról, szabálysértésekről, vesztegetésekről. Meg másról is. Összegyűjtöttük a legjobbakat, például a koldusnak számlát nem adó járőkelőét, az önmagát leleplező, Kerényi Imrét zavarba hozó Hasábemberét, illetve kedvencünket, a Need for Speed számítógépes játékot feltörő fiúét.

Szebben nem is kezdődhetne a karácsonyi szezon: 2014. első adventi hétvégéje úgy kerül majd be a médiatörténelem-könyvekbe (vagyis kerülne, ha lennének ilyenek), mint a napok, amikor a kormánypárti média virtuális gyóntatófülkévé változtatta a Facebook-falunkat. Hecckampánynak indult, sokkal több lett belőle: néhol egészen megkapó vallomásokra bukkantunk, amelyeknek csak érintőleges köze van a Hír TV-hez.

A sztori röviden: a kormányhoz hű médiumok – a Hír TV-vel az élen, de azóta beszállt a Magyar Nemzet is – lejárató riportokat kezdtek közölni az őszi-téli tüntetések meghatározó alakjairól, olyan rettenetes ügyeket előszedve, mint egy negyed spangli megtöltésére sem elég fű (bocsánat, ágvégződés) birtoklása, fellebbezés nélkül elismert és kifizetett közúti baleset (igaz, itt eltört egy kisfiú karja) és le nem dolgozott gyakornokság. Mindezt nyilván az elszaporodó és egészen új arcokat felvonultató demonstrációktól megilletődött kormány utasítására – ebben azért vagyunk biztosak, mert épelméjű újságíró magától nem ásná elő az iWiW-alapító Várady Zsolt tizenegy éves ügyét a 0,2 gramm fűvel. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ezeket az adatokat csak illegálisan szerezhették meg az ügyészségtől.

Eddig nagyon úgy tűnik, a béna karaktergyilkossági kísérletek inkább ártottak, mint használtak: azt ugyan nem tudjuk, hányan hiszik el a tüntetőkről, hogy narkósok, gyerekgyilkosok és munkakerülők, de az ellenkampány nagyon látványos. Hogy a Magyar Nemzetet idézzük: „A sajtószabadságért korábban gyakran aggódó Kettős Mérce nevű oldal arra kéri követőit, hogy osszák meg bűnügyeiket a Facebookon.” Ebből lett a #kedveshírtv hashtag, amellyel boldog-boldogtalan elkezdte bevallani önként a saját korábbi bűneit, hogy a tévének már ne kelljen előásni őket, ha esetleg elő akarnák venni az illetőt. A „poén” túlmutat önmagán: olyanok is vallanak, akik életükben tüntetés közelében sem jártak, egyszerűen csak kikívánkozik belőlük. Mi most összeválogattuk a legszebbeket, legszomorúbbakat, legviccesebbeket. Természetesen csak a nyilvános posztokat közöljük. Tehát: Kedves Hír TV!

Fotó: Facebook/Photo Page

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik