Belföld

Újabb nyomozással égeti magát szénné a Hír TV

Erőlködésbe csapott át a kormányellenes tüntetések szervezőinek lejáratása.

A dolog viszont elég durva, mert arra enged következtetni, hogy a hatóságok adnak füleseket a kormánypárti csatornának. Csütörtökön Várady Zsolt iWiW-alapítót támadták be azzal, hogy 11 éve 0,2 gramm „növényi ágvégződést” találtak nála, ami még vádemeléshez is kevés volt, pénteken pedig a netadós tüntetések másik szervezőjét és szónokát, Gulyás Balázst találták meg egy rendőrségi üggyel. Mindkét kérdésben felmerül a kérdés, hogy ezekhez az információkhoz honnan juthatott a televízió.

Gulyás az Indexnek elmondta: pénteken ismeretlen számról őt is felhívta a Hír TV munkatársa, aki egy általa okozott közlekedési balesetről érdeklődött. Gulyás tavaly februárban egy kereszteződésben nem tartotta be a KRESZ-t, kanyarodás közben nem adott elsőbbséget a vele szemben szintén zöldet kapó, egyenesen haladó autónak. A két autó összeütközött, a másik autóban utazó kiskorúnak eltört a keze. Gulyás a helyszínen bocsánatot kért a másik autóstól és elfogadta a bírósági végzést, ami 200 ezres pénzbüntetésre ítélte és öt hónapra eltiltotta a vezetéstől.

Gulyás elmondta, hogy nagyon furcsa, hogy a Hír TV tudomást szerezhetett az esetről és az októberi végzésről, mert ez különleges személyes adat, erről törvény szerint csak ő, az ügyészség és a bíróság tudhat. Ő maga csak szűk családjának beszélt a történtekről, így kizárható, hogy a Hír TV a baráti köréből kapta volna a fülest.

Gulyás azt sem érti, hogy a mostani kormánykritikus tüntetéseken vállalt szerepéhez mi köze van egy tavalyi közlekedési balesetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik