Belföld

Cudar idő jön: eső, ónos, havas eső, hó

zúzmara nógrádban (zúzmara nógrádban)
zúzmara nógrádban (zúzmara nógrádban)

A napot legfeljebb fotóról nézhetjük mostanában, és szükség lesz az esernyőkre: sokfelé várható csapadék, mindenféle formában.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint vasárnap délután délnyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső. Az éjszaka második felében a főváros környékén, illetve attól keletre, északkeletre ónos eső is előfordulhat.

Hétfő

Napközben az északkeleti országrész kivételével sokfelé várható eső, ami délután, este északon, északnyugaton havas esőbe, havazásba vált át, de emellett a Dunántúl magasabban fekvő helyein ónos eső is elképzelhető. A keleti, északkeleti szél éjszakától több helyen megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +3 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 1, 6 fok között valószínű.

Hókukucska

Amennyiben a magasabb légrétegekben is beszivárog a hideg, úgy helyenként friss hótakaró is kialakulhat – írja az Időkép.hu. Erre elsősorban a Bükk és a Mátra magasabb csúcsain van esély, hazánk legmagasabb pontján, a Kékestetőn szerencsés esetben akár 10 cm-t meghaladó hó is hullhat, érdemes lesz tehát figyelni ott elhelyezett webkamerájukat.

Összességében sok eső jön, a mediterrán ciklon egyes területeken akár 20-25 mm-t meghaladó esőt is hozhat magával. Emellett a keletire, északkeletire forduló szél is feltámad, főként hétfőn többfelé erős lökések is előfordulhatnak, így igazán barátságtalan, kellemetlen idővel köszönt be a meteorológiai tél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik