Belföld

Elutasították az árva gyerekeket – vizsgálat indul

A tolnaiak nem kérnek az állami gondozottakból. A szociális ügyekért felelős államtitkár szerint a gyerekek érdeke az, hogy befogadó környezetbe kerüljenek.

A Tolnára tervezett két lakásotthon miatt kirobbant lakossági tiltakozás kapcsán Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár azonnali vizsgálat lefolytatására utasította a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetőjét – írja a szombati Magyar Nemzet.

A város lakói tiltakozásba kezdtek azután, hogy kiderült: a főigazgatóság két lakásotthonba költöztetné a gyerekeket a városban, mert a szomszédos faddi gyermekotthon épülete leromlott. Viszont a lakossági tiltakozások hatására a helyi önkormányzat egyhangú határozatot fogadott el, melyben azt kérte a főigazgatóságtól, hogy keressenek más megoldást.

Az államtitkár szerint meg kell vizsgálni, hogy a Tolna megyei gyermekvédelmi kirendeltség vezetői megfelelően előkészítették-e a költözést. Már a tervezés idején ki kellett volna derülnie, hogy ilyen ellenséges a közhangulat – mondta. Úgy fogalmazott, hogy elképzelhető, hogy nem lesz Tolnán lakásotthon, ugyanis a gyerekek érdeke az, hogy befogadó környezetbe kerüljenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik