Belföld

Tolnában nem kérnek az állami gondozott gyerekekből

1700 aláírást gyűjtöttek a helyiek, hogy ne épüljenek a városban lakásotthonok.

Csütörtökön határozatban kérte Tolna képviselő-testülete, hogy a településen ne helyezzenek el lakásotthonokat állami gondozott gyerekek számára. A polgármesteri hivatal közlése szerint egyhangúlag fogadták el a határozatot, melyben felkérik a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségét, hogy keressen más megoldást az otthonok elhelyezésére.

A város polgármestere, Appelshoffer Ágnes azt nyilatkozta, hogy 1700 aláírást gyűjtöttek a helyiek és egy múlt heti közmeghallgatáson is sokan tiltakoztak. A városvezető azt mondta, nem ért egyet azzal, hogy a gyerekeket vissza kellene utasítani, de az ő érdekükben terjesztette a testület elé a határozatot, mert nem lenne jó, ha a gyerekek ilyen környezetbe kerülnének.

A Tolna megyei gyermekvédelmi kirendeltség 300 millió forintos európai uniós projekt keretében tervez kialakítani lakásotthonokat. Így a Faddon lévő, 50 fős, rossz állapotú létesítmény helyett családias körülményeket teremtő otthonokba költözhetnek az állami gondoskodás alatt álló gyermekek.

Tolnán egy 8 és egy 12 fős lakásotthont terveztek kialakítani – tudósított az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik