Belföld

A nyakunkon marad az ónos eső

Pénteken még érvényben van a figyelmeztetés a veszélyes csapadék miatt, szombatra pedig négy megyére fagyhat rá az eső.

Szombaton négy megyére, Borsod-Abaúj-Zemplénre, Hevesre, Nógrádra és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztető előrejelzést ónos eső miatt.

Pénteken még mindig érvényben van az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére ugyancsak ónos eső miatt.

Szombatra virradó éjjel a vegyes halmazállapotú csapadék fokozatosan északkeletre szorul vissza, szombat napközben inkább már csak az északkeleti megyékben (elsősorban Borsod, Heves, Szabolcs) lehet (ott is csak néhol) kis mennyiségű ónos vagy fagyott eső.

A szitálás mellett (a fagypont alatti tájakon) ónos szitálás továbbra is lehet, emellett elsősorban éjjel, nagyobb eséllyel nyugaton, délnyugaton foltokban sűrű köd is kialakulhat.

Szombaton túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös idő lesz, csak délen vékonyodhat el rövid időszakokra egy-két helyen a felhőzet. Több helyen valószínű csapadék; többnyire eső, de északkeleten kezdetben még néhol ónos eső is lehet.

A keleti, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között várható, de délen helyenként 7, 8 fok is lehet.


Fotó: MTI / Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik