Belföld

Távozik Vida egyik helyettese

Kovácsics Iván január végével hagyja ott a a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt – tudta meg a hvg.hu. A hírportál szerint ő nincs a kitiltottak listáján.

Több, neve elhallgatását kérő NAV-dolgozó arról számolt be, hogy körlevelet kaptak Kovácsics távozásáról. Az email szerint az elnökhelyettes január végén távozik, felmondási idejének letelte után. A hivatal az emailben nem indokolta a vezető távozását – írja a hvg.hu.

A hvg.hu úgy tudja, hogy Kovácsics nem szerepel azon három NAV-vezető között, akik érintettek a kitiltási botrányban, és akik közül egyedül Vida Ildikó NAV-elnök ismerte el érintettségét.

Korábban a NAV székházánál a 444.hu-nak sikerült megszólaltatnia Kovácsics Ivánt, akit arról kérdeztek, hogy ő is a kitiltottak listáján szerepel-e, amelyre azt felelte, hogy ő nem tud erről.

Ugyancsak a 444.hu ír arról, hogy Kovácsics fia és felesége a China Mart pláza tulajdonosával üzemeltet közös kereskedőcéget. A China Martra később adócsalás gyanúja miatt a NAV le is csapott. Kovácsics családtagjairól mindemellett végül nem derült ki semmi olyan információ, ami alátámasztotta volna, hogy részesei voltak az áfacsalásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik