Belföld

Lemondott a kémkedéssel vádolt szombathelyi jegyző

Utasítására az önkormányzat egyik alkalmazottja megpróbálta kikérni a városháza harminc dolgozója - köztük a hivatal összes osztályvezetője - szolgálati mobiltelefonjának forgalmi listáját.

Lemondott szerdán Gaál Róbert, Szombathely önkormányzatának jegyzője – közölte Angyal László, a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a polgármester elfogadta a jegyző lemondását. A megüresedett jegyzői állásra pályázatot írnak ki.

A szombathelyi közgyűlés hétfői ülésén Czeglédy Csaba, az Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt frakcióvezetője hozta nyilvánosságra, hogy Gaál Róbert jegyző utasítására az önkormányzat egyik alkalmazottja megpróbálta kikérni a szolgáltatótól a városháza harminc dolgozója – köztük a hivatal összes osztályvezetője – szolgálati mobiltelefonjának forgalmi listáját, ami az ellenzék szerint személyiségi jogokat és levéltitkot sérthetett.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester, miután tudomást szerzett az ügyről, leállíttatta az adatlekérést, és vizsgálatot rendelt el, ez a jegyző lemondása ellenére is folytatódik. Az MTI tudósítója nem tudta elérni Gaál Róbertet, aki két hete szabadságon van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik