Belföld

Goodfriend a Századvégnél járt

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elnökhelyettessel folytatott kötetlen beszélgetést.

André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője szerdán látogatást tett a Századvégnél, ahol kötetlen, konstruktív munkamegbeszélést folytatott Szalay-Bobrovniczky Kristóffal, az alapítvány elnökhelyettesével – tudatta a Századvég Alapítvány a honlapján, ahol a találkozóról képeket is közöltek.

A Századvégnél tartott látogatásnak az ad különösen érdekes hátteret, hogy az első hírek szerint a Századvég Gazdaságkutató elnöke, Heim Péter is azok között a személyek között szerepel, akiket kitiltottak az Egyesült Államokból. Ő viszont közleményben cáfolta, hogy rajta lenne a kitiltottak listáján.

Goodfriend látogatásait amúgy az utóbbi időben komoly figyelem kíséri. Legutóbb például kiderült, hogy a Fidesz alapítványának diplomatareggelijén vett részt, ahol az amerikai ügyvivő jókedvű volt és kifejezetten tartalmas előadást tartott, ahogyan azt Dr. Schaller Ernő, az alapítvány külügyi igazgatója az atv.hu-nak megerősítette.

Nem ezeket a nyilvános szerepvállalásait bírálták viszont jobboldalról. Kezdetben a netadó ellenes tüntetésen való szerepvállalás ellen emelte fel szavát Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi szóvivője, aki twitteren üzent az ügyvivőnek: „Megnézte, milyen a hangulat, André?! Az MSZP és ‘liberálisok’ által szervezett demonstráción?! Követségi ügyvivőként? Elég érdekes. Hé?”

Erre válaszul Andre Goodfriend jelezte, hogy ugyanúgy csekkolta a közhangulatot, ahogyan azt a kormánypárti Békemeneten is megtette.

Legutóbb abban is az amerikai diplomata baloldali szerepvállalását látta a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet, hogy Goodfriend a Bitó László közíró lakásán megrendezett szombat esti összejövetelen is részt vett, amelyen értelmiségiek és baloldali politikusok szoktak főként részt venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik