Belföld

Goodfriend a Fidesz erős embereivel reggelizett

goodfriend (goodfriend)
goodfriend (goodfriend)

Kifejezetten tartalmas beszédet mondott André Goodfriend a Fidesz pártalapítványánál tartott diplomatareggelin – mondta az atv.hu-nak az egyik résztvevő. Az amerikai ügyvivőt korábban a kormányellenes rendezvényeken való részvétele miatt támadták.

Az atv.hu a napokban értesült arról, hogy két hete az amerikai ügyvivő a Polgári Magyarország Alapítvány diplomatareggelijének vendége volt. Az alapítvány alapító elnöke Matolcsy György, volt gazdasági miniszter, jelenlegi jegybankelnök. Az alapítvány kuratóriumának elnöke ez idő szerint Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztérium vezetője. Az alapítvány védnöki tanácsának egyebek mellett tagja Lánczi András politológus, a Századvég Alapítvány elnöke, Martonyi János volt külügyminiszter, Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója, Schöpflin György, fideszes EP-képviselő és Tellér Gyula, miniszterelnöki főtanácsadó.

A diplomatareggeli egyik részvevője annyit mondott a rendezvényről, hogy Goodfriend jókedvű volt és kifejezetten tartalmas előadást tartott. Dr. Schaller Ernő, az alapítvány külügyi igazgatója az atv.hu-nak megerősítette az információt.

Az amerikai ügyvivő nyilvános szerepvállalásai miatt jobboldali publicistáktól és a kormány tisztviselőtől is érkezett már bírálat. Kezdetben a netadó ellenes tüntetés ellen emelte fel szavát Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi szóvivője, aki twitteren üzent az ügyvivőnek: „Megnézte, milyen a hangulat, André?! Az MSZP és ‘liberálisok’ által szervezett demonstráción?! Követségi ügyvivőként? Elég érdekes. Hé?”

Erre válaszul Andre Goodfriend jelezte, hogy ugyanúgy csekkolta a közhangulatot, ahogyan azt a kormánypárti Békemeneten is megtette.

Legutóbb abban is az amerikai diplomata baloldali szerepvállalását látta a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet, hogy Goodfriend a Bitó László közíró lakásán megrendezett szombat esti összejövetelen is részt vett, amelyen értelmiségiek és baloldali politikusok szoktak főként részt venni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik