Belföld

Újabb elbocsátások a közmédiában

Ismét húznak a nadrágszíjon a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA). A fájó lépés száznál több, kétszáznál kevesebb munkavállalót érinthet.

Száznál több, de kétszáznál kevesebb munkavállaló elbocsátására készül az MTVA – írja a Népszabadság mai száma. A lap értesülései szerint a csoportos létszámleépítést a napokban hivatalosan is bejelenti Szabó László Zsolt vezérigazgató.

Ez már a negyedik elbocsátási hullám az állami gigavállalatnál: 2011 nyarán és őszén hozzávetőlegesen 900 embertől váltak meg, 2013 elején 200 munkavállalónak mutattak ajtót – így összesen 2000 fősre zsugorodott az MTVA állománya. Bár egyre kevesebben vannak, a cég egyre több állami támogatással gazdálkodhat, jegyzi meg a lap.

Az elmúlt hetekben csaknem 30 felső és középvezetőt bocsátottak el. A Népszabadság információi szerint Szabó László Zsolt bizonyos területek kiszervezésére készülhet az adminisztráció, de akár a műsorgyártás egy részét illetően, az érintett produkciókat külső vállalkozásoktól rendelné meg az MTVA. A szervezet évi 80 milliárd közpénzből gazdálkodik, a lap értesülései szerint az MTVA azzal kalkulál, hogy száz ember leépítésével éves szinten félmilliárd forint megtakarítást érnek el.

Fotó: MTI

Kálomista Gábor pruducer szolid sikereket elérő sorozatai éves szinten épp ennyibe, félmilliárd forintba kerülnek a közmédiának, itt írtunk róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik