Belföld

Félmilliárdba fáj Kálomista az MTVA-nak

Ismét zsíros megbízásokat kapott az MTVA-tól Kálomista Gábor. Bár termékei a piacon nem annyira kapósak a nézettségi adatok tükrében, a közmédia mégis kitart a producer mellett.

Új sorozatai 500 millió forintot vesznek ki az MTVA zsebéből, írja a Bors Kálomista Gábor producerről. Megjegyzik: a Fapad, amelynek 24 része összesen 288 millió forintba kerül az adófizetőknek, nem lopta be magát a tévénézők szívébe: a legutóbbi rész a teljes lakosság mindössze 2,4%-át tudta a képernyő elé ültetni, a műsorsávjában pedig csak a nézők 1,3 %-a volt kíváncsi a sorozatra, amelynek egy része 12 millió forintba kerül.

Nem sokkal jobb a helyzet a Játék határok nélkül esetében sem: legutóbbi adása a teljes lakosság 13%-át érdekelte, részenként közel 3,5 millió forintba, összesen pedig 45 millió forintba került. Az Ég, föld, férfi, nő című ismeretterjesztő sorozat sem ostromolja a csúcsokat: a nézők 2,4%-át ültette a tévé elé legutóbb, epizódonként 5,5 millió forintért. A Helló, meló! epizódonként nettó 12,3 millió forintért segít eligazodni a szakmák kavalkádjában, a hat epizód összesen 73,8 millió forintba került, a Bors a nézettségi adatokra vonatkozó információkat nem talált.

Most ez a trend!

A lap Kálomista Gábort is megszólaltatta. „A nézettséget nem tudom befolyásolni, de teljesen normális az, hogy többen kíváncsiak a kereskedelmi tévék bármilyen műsorára, mert most ez a trend” – mondta a producer, aki a Munkaügyek című, ugyancsak m1-en és m2-n futó áldokumentum-sorozatot is jegyzi. A Munkaügyek egy része mindössze csak kilencmillió forintba kerül, pedig évadonként ugyanúgy 24 részt készítettek belőle, ahogyan a Fapadot is 24 részesre tervezik. A Bors megjegyzi: a stáb is hasonló, a forgatókönyvet például mindkét esetben Litkai Gergely írta.

Fotó: MTI

Áprilisban robbant a bomba, hogy a Cselényi László idején megrendelt sorozatok kapcsán terjeszt elő vádemelési javaslatot a NAV, közte a Munkaügyek és a Hacktion “eredetijéről”. Kálomista Gábor az ügyben feljelentőként volt jelen..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik