Belföld

A Jobbik támogatná Török Gábort

Vona Gábor bejelentette: nem indítanának jelöltet Veszprémben a politológussal szemben, aki egyik párt jelöltje sem szeretne lenni, de minden szavazó támogatására számít.

A Jobbik nem állít jelöltet a veszprémi időközi országgyűlési választáson, amennyiben Török Gábor megméreti magát, és szimpatizánsait a politológus támogatására fogja kérni – jelentette be Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

A pártelnök szavai szerint tiszteletben tartják a politológus pártfüggetlenségét, személyétől pedig azt várják, hogy valóban független képviselőként új színt visz az Országgyűlésbe, ahol jelenleg “hiánycikk” az érdemi vita és a konszenzuskeresés.

Vona Gábor Török Gáborral folytatott beszélgetésére hivatkozva azt mondta: a politológus azt mondta neki, indulása esetén minden szavazó támogatására számít, érkezzen bárhonnan, de egyik pártnak sem kíván a jelöltje lenni.

Török Gábor kedden este Facebookján jelentette be, hogy indul a Navracsics Tibor megüresedett helyéért kiírt veszprémi időközi választáson. A képviselői hely tétje a kétharmad, ami, ha itt veszít, elfogyhat a Fidesznek. Nem ő lenne az egyetlen meglepetés: szerdán derült ki, hogy Simicska Lajos a Közgép atyja gondolkozik az induláson.

Vona Gábort kérdezték Simicska Lajos, a Közgép tulajdonosának esetleges indulásáról is. Mint fogalmazott, sokáig “sajtótrollkodásnak” hitte az ügyet, de ha netán ő szerezne mandátumot, akkor várják az elmúlt ciklusok nagyberuházásainak kivizsgálására kezdeményezett vizsgálóbizottságba. “Az ő tudásával, tapasztalatával, ismereteivel akár még a bizottság valamelyik tisztségviselői helyét is érdemes lenne megkapnia” – hangoztatta, hozzátéve: a Jobbik abban érdekelt, hogy a mandátumot Török Gábor szerezze meg. Simicska Lajosra visszatérve megjegyezte azt is, nem kíván találgatni, bár vannak elképzelései az indulás valódi okáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik