Belföld

71 helyett 260 kormányablak lehet

A kormány elképzelései szerint a jelenlegi 71-el szemben 260 kormányablak működne a jövőben.

Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár ezt szerdán Budapesten, a Napi Gazdaság és a Századvég közös, az önkormányzatiság jövőjéről Budapesten megrendezett szerdai konferenciáján mondta el.

A kormány tervei szerint valamennyi járásszékhelyen, és a többi között 19 MÁV állomáson is nyílik majd kormányablak – közölte Kovács Zoltán az önkormányzati vezetők részvételével megtartott tanácskozás, ezzel párhuzamosan a jelenlegi 255 ügykörről 2000 ügykörre bővítenék a szolgáltatási területeket.

Fotó: MTI

A Népszava szerdai számában azt írja: a kormány lerövidítené a kormányhivatalok nyitva tartását – ezt Navracsics Tibor minisztersége alatt, az ügyfélbarát ügyintézés jegyében hosszabbították meg. A bővítésre azért volt szükség, hogy munkaidőn kívül is lehessen ügyeket intézni, emlékeztet a lap. Információik szerint bár a nyitva tartás kerületenként és megyénként változhat, vannak azonban fix pontok, ilyen a hétfői és a csütörtöki munkarend: hétfőnként 7-től 17 óráig, csütörtökön 8 és 18 óra között lesznek nyitva a kormányablakok. Eddig reggel 8 és este 8 között álltak az állampolgárok rendelkezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik