Belföld

“Saját” tévéstábja vehette az Új-Zélandon bulizó Kósát

A debreceni televízió stábot küldött Új-Zélandra, hogy a város volt polgármesterének magánjellegű útjáról forgasson anyagot – írja a Bors.

Halász Jánoson, annak fián és Kósa titkárnőjén kívül a Debrecen Televízió néhány munkatársa is jegyet váltott az örök tavasz szigetére induló járatra – derül ki a Bors cikkéből. A lap megkereste a közpénzből működő Debrecen Televíziót. Érdeklődésükre azonban rövid választ kaptak: „ilyen jellegű információkat nem szoktunk kiadni”. Ugyanakkor nem tagadta, hogy kollégái elutaztak Kósáékkal.

Debreceni pletykák szerint Kósa magánútjáról is készítettek felvételeket, melyeknek sorsa egyelőre ismeretlen, vagyis nem tudni, hol, kinek és milyen körülmények között vetítik majd le, ha egyáltalán levetítik valahol.

A Fideszen belül egyre kínosabbá válnak Kósa Lajos ügyei. „Már csak az a kérdés, hogy ki mondja meg neki, mennyire gáz, amit az utóbbi időben csinál” – mondta a hvg.hu-nak egy magas rangú fideszes politikus a párt ügyvezető alelnökének, Kósa Lajosnak ügyeiről beszélve. Az egykori debreceni polgármester múlt heti dubaji, illetve új-zélandi útja sok kormánypárti képviselőnél ütötte ki a biztosítékot.

Fideszes, illetve kormányzati politikusok szerint Kósával „nehéz beszélni”, megértetni vele, hogy a nyilatkozatainak, tetteinek vannak kommunikációs következményei, mert – mint többen is fogalmaztak – „nem veszi észre magát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik