Belföld

Egyre kínosabb a Fidesznek Kósa

Párttársai szerint elveszthette a kapcsolatát a valósággal és egy párhuzamos világban él a Fidesz alelnöke – írja a hvg.hu, amely kormánypárti politikusokat szondázott meg Kósa Lajos utazásáról, és zavaros nyilatkozatairól.

„Már csak az a kérdés, hogy ki mondja meg neki, mennyire gáz, amit az utóbbi időben csinál” – mondta a hvg.hu-nak egy magas rangú fideszes politikus a párt ügyvezető alelnökének, Kósa Lajosnak az ügyeiről. A hírportál szerint az egykori debreceni polgármester múlt heti dubaji, illetve új-zélandi útja sok kormánypárti képviselőnél ütötte ki a biztosítékot.

Fideszes, illetve kormányzati politikusok szerint Kósával „nehéz beszélni”, megértetni vele, hogy a nyilatkozatainak, tetteinek vannak kommunikációs következményei, mert – mint többen is fogalmaztak – „nem veszi észre magát”.

Ráadásul hétfőn jókedvűen mesélte a parlamenti ülésteremben képviselőtársainak, illetve Rogán Antal frakcióvezetőnek, milyen jó volt az új-zélandi buli. A képviselők mindemellett sokkal kínosabbnak tartják az ügyvezető elnök múlt hét szerdai sajtótájékoztatóját, ahol egy zavaros előadást tartott – többek között fémkupakokról beszélve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik