Belföld

840 milliós vagyona van Giró-Szásznak

Giró-Szász (Giró-Szász)
Giró-Szász (Giró-Szász)

Az új miniszterelnökségi kommunikációs államtitkár vagyonnyilatkozatának legnagyobb tétele egy 750 milliós követelés.

A 444.hu összesítette a novembertől a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárként dolgozó Giró-Szász András vagyonát nyilatkozata alapján. Ebben szerepel egy 750 millió forintos követelés, 93 millió forint takarékbetétben, 47 millió forint befektetési jegyben, illetve van egy 50 milliós családi tartozása.

Giró-Szász vagyonának legértékesebb része a 2006-ban alapított stratégiai elemző és kommunikációs tanácsadó cég, a Strategopolis Kft. volt. Miután kormányszóvivő lett 2011-ben, eladta a cégbeli részesedését, mikor az áprilisi választásokat követően a Hír TV-s Kurucz Éva váltotta, visszavásárolta a korábbinál kisebb, 61 százalékos többségi tulajdonrészét. Novemberben ismét kivált a kft.-ből – írja az Index. A lap kérdésére az államtitkár elmondta, hogy a 750 millió forint a tulajdonrész és a még ki nem fizetett osztalék összege, hozzátéve, hogy a Strategopolis azt vállalta, hogy két év alatt kifizeti a tartozást.

Bevallása szerint van egy WIA 345 típusú elektromos jachtja, ilyet körülbelül 25-35 millió forintért lehet most vásárolni. Az államtitkár egy Range Rovert is bérel. Tulajdonosa egy 200 négyzetméteres paloznaki üdülőnek, és felerészben egy 42 négyzetméteres kilencedik kerületi lakásnak. XII. kerületi 120 négyzetméteres lakását bérli.

Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik