Belföld

Békemenet és behívó (?) a kormányellenes tüntetők ellen

bekemenet(210x140).jpg (békemenet)
bekemenet(210x140).jpg (békemenet)

Ha hinni lehet egy, a CÖF nevében posztolt üzenetnek, akkor a Civil Összefogás Fórum nemcsak Békemenetet szervez december elsején egy pécsi tüntetés kapcsán, hanem polgári védelmi behívóval is akadályozná a diákok "baloldali uszítását". A CÖF tagadja, hogy lesz Békemenet, a szervezés azonban tovább folyik a pécsi Fidesz üzenőfalán.

Az ügy előzménye, hogy Fodor Ibolya pécsi fideszes képviselő egy Facebook-bejegyzésében hazaárulónak titulálta az utcákon tüntetőket. A bejegyzésért csúnyán kiosztották az internetezők, a helyi Fidesz nem határolódott el tőle, és elnézést sem kért a történtekért senki.

Ebből aztán az lett, hogy a népszerű közösségi portálon december elsejére elkezdett összeállni egy Fodor Ibolya hazaárulózása elleni demonstráció Pécs főterére. Ami viszont úgy tűnik, felszította a kedélyeket a Fidesz szimpatizánsai körében.

Behívó (?) és Békemenet

A pécsi Fidesz üzenőfalán Stadler Mária nevében posztolt, de CÖF aláírással büszkélkedő iromány viszi a prímet. Ebből kiderül: a Civil Összefogás Fórum december elsején Békemenetet szervez „a kormányt és képviselőit ért támadások miatt a baloldali uszítások ellen!”

 

Ha a posztnak valóban hinni lehet, akkor a “Békemenet felkeresi majd a pécsi középiskolákat, valamint a PTE kampuszait és felvilágosító oktatást tartanak a diákoknak, egyben felszólítják „az intézmények vezetőségét, hogy a HaHa és KIHA képviselői kerüljenek kizárásra az oktatási intézményekből”. Este aztán Pécs főterére vonulnának, mint írták: hogy „megakadályozzuk a baloldali szervezetek puccs kísérletét és kiálljunk a kormány képviselőinek a becsületéért”.

A csúcs azonban mégsem ez, hanem a kezdeményezés, hogy a kormány alkalmazza a „baloldali provokátorokkal szemben” a katasztrófavédelmi törvény polgári védelmi kötelezettségről szóló pontját, „megakadályozandó a baloldali tömörülések diákokat megcélzó uszító tevékenységét és tömegbázisuk kiszélesítését”.

Ezt nehezen tudtuk értelmezni. Vagy arról van szó, hogy a fiatalokat gyorsan berendelik polgári védelmi szolgálatra, hogy a provokátorok ne tudják elbutítani őket, vagy az utóbbiak kapnak behívót, hogy ne tudjanak agitálni.

Posztoló, aki Gyurcsány halálát kívánta

Bár a mondatokat CÖF aláírással zárták, a komment feladója egy bizonyos Stadler Mária.

Stadler Mária egyébként az a fideszes aktivista, aki 2008-ban egy rejtett videó tanúsága szerint azt mondta Budaházy Györgynek: “Ha maguk radikálisok lennének, akkor vennének stukkert és lelőnék ezt a rohadék Gyurcsányt”. Stadler később elnézést kért a szavaiért, közleményben meaculpázott arról, hogy soha nem kívánta a volt miniszterelnök halálát.

UPDATE 1! Ez a Stadler nem az a Stadler?

Egy cikkünk alatti kommentelő – aki magát Stadler Máriaként azonosítja – azt írja, nem ő poszolta ki az ominózus bejegyzést. És különben sem Máriaként, hanem Mariként használja a nevét.

UPDATE 2! A CÖF szerint nem lesz Békemenet

A fideszes civilek levelet írtak nekünk, amelyben tagadják, hogy Békemenetet szerveznének:

“A Civil Összefogás Fórum vezetősége megdöbbenéssel olvasta a Hír 24 portálján megjelentetett cikket, amely valótlanságokat, csúsztatásokat tartalmaz. Felhívjuk a Hír 24 olvasóinak figyelmét arra, hogy a CÖF sem Pécsett és sehol máshol sem szervez 2014. december 1-én békemenetet.”

UPDATE 3! Mindeközben a pécsi Fidesz üzenőfalán tovább folyik a szervezkedés

A Stadler Mária (fedő)nevű felhasználó egy állítólagos egyetemistának, aki támogatja az állítólagos tüntetés, ezt írta:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik