Belföld

Tóbiás piacra ment bontani a kétharmadot

De egyelőre csupán a jelenlegi szoci mandátumszám megartása lehet a cél.

Az MSZP szerint most vasárnap arról dönt Újpest, csatlakozik-e azokhoz a tiltakozókhoz, akik az elmúlt hetekben tízezrével mondták: elég volt az Orbán-kormányból. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szombat reggel az újpesti piac mellett tartott sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg, “a kétharmad lebontható”.

Ami tény: a Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kiírt időközi választáson a baloldal akkor is csak megtartja a tavaszi választáson szerzett mandátumszámát, ha győz.

Úgy véli, a kormány egyre több adót vesz el, és “még így sem tudja finanszírozni korrupt rendszerét”, mi több  2015-ben “padlássöprést” végez majd a kormány, mert “megszűnik a szociális ellátórendszer”. Az ellenzéki politikus állítja, a még megmaradt csaknem hatvanezer ember magán-nyugdíjpénztári vagyonát is érinteni fogja a padlássöprés.

Újpest szavaz

Tóbiás úgy látja, az elmúlt másfél hónapban nagyot fordult a világ, az utca Orbán tudtára adta, hogy nem kér az elszegényedést hozó kormányzásból, és ezt most vasárnap, az újpesti időközin meg is üzenheti a hatalomnak.

A sajtótájékoztatón Tóbiás József mellett állt Horváth Imre, az MSZP helyi jelöltje, önkormányzati képviselője és Trippon Norbert kerületi MSZP-elnök, jelen volt Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke.

 

Az időközi választásra 13 jelöltet vettek nyilvántartásba: öten függetlenként indulnak, van aspiránsa a Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Zöldek Pártjának, a Magyar Munkáspártnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek.

A főváros 11-es számú országgyűlési egyéni választókerülete Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét fedi le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik