Belföld

Elege lett Rogán utódjának, visszaadja lakását

Szentgyörgyvölgyi Péter az ingatlan vásárlása miatt a média és az ellenzék kereszttüzébe került. Ezek a támadások állnak a döntés hátterében - derül ki pénteki nyilatkozatából.

Elege van abból, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan a lakásvásárlása miatt támadják – közölte Szentgyörgyvölgyi Péter az MTI-vel közölte. “A belvárosiak október 12-én a támadások ismeretében is nagy többséggel választottak meg polgármesternek” – fogalmazott, kiemelve: amikor a lakást vásárolta, mindenben jóhiszeműen járt el.

Közlése szerint, ennek ellenére azt tartja helyes döntésnek, hogy a még a polgármesterré választása előtt vásárolt lakást visszaadja az önkormányzatnak. Ezt azzal magyarázta: tisztában van azzal, hogy a “vesztes politikai ellenfelei tovább fogják folytatni a rágalmazást”. “Ezekre a továbbiakban nem kívánok reagálni, azzal szeretnék foglalkozni, amivel az emberek megbíztak, a polgármesteri feladataimra kívánok koncentrálni” – fogalmazott Szentgyörgyvölgyi Péter, megjegyezve: számára a Belváros és a belvárosiak az elsők.

Nyáron írt arról a 444.hu, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter gyanúsan olcsón jutott önkormányzati bérlakáshoz.

Együtt: Szentgyörgyvölgyi mondjon le

Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) V. kerületi polgármester azonnali lemondását követeli az Együtt, mert álláspontjuk szerint méltatlanná vált pozíciója betöltésére. Juhász Péter, a párt társelnöke pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hivatali visszaélés miatt feljelentést is tesz.

Juhász Péter szerint Szentgyörgyvölgyi azzal, hogy visszaadja az önkormányzattól vásárolt lakását, elismerte, hogy törvénytelenül jutott az ingatlanhoz.

Kifejtette: a polgármester törvénytelen eljárással költözött be, mert szolgálati lakásként kapta, de arra nem volt jogosult, 2010-ben csökkentették a lakás bérleti díját, az önkormányzat pedig áron alul adta el az ingatlant neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik