Belföld

Valami megmozdult trafikügyben

A kitiltási botrány óta sorra rendeli be az ügyészség a trafikpályázatok nyerteseit és veszteseit. Borulhat a bili.

A Népszabadság úgy értesült, hogy az utóbbi egy-két hétben – vagyis azután, hogy az Egyesült Államok feljegyzésben (ún. fecni) is jelezte fenntartásait a trafikkoncessziók kiosztásával kapcsolatban – az ügyészség sorra rendeli be a trafikpályázatok nyerteseit és veszteseit. A meghallgatások során arra voltak kíváncsiak, hogy a tenderek során ki hogyan kapott vagy hogyan nem kapott koncessziót dohánybolt üzemeltetésére. Azt kérték, meséljenek el mindent, amit tudnak a trafikügyekről, és volt, aki alaposan ki is pakolt – írja a Népszabadság.

Az ügyészség szóvivője a lapnak elismerte, hogy nyomozás folyik a trafikkoncessziókkal kapcsolatban, az ügyben érkezett feljelentéseket és beadványokat egy ügyként kezelik, de részleteket nem árulhatnak el.

A feljelentők közt volt Hadházy Ákos, aki még fideszes önkormányzati képviselőként magnóra vette, ahogy a szekszárdi polgármesterrel az élen frakcióülésen véleményezték a helyi pályázók listáját az alapján, hogy ki eléggé fideszes ahhoz, hogy nyithasson dohányboltot. Az általános panaszokat a Fővárosi Főügyészség korábban elutasította, most viszont úgy tűnik, valamilyen konkrét szálra akadhattak, ami mentén folyik az eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik