Belföld

Bayer: az amerikaiak agyonlövetnék Orbánt

A Húsvét-szigetekről hazatérő Bayer Zsolt meghajlik a többség akaratának, és egyelőre nem szervez Békemenetet, az amerikaiak szerinte egyszerűen el akarják tüntetni a magyar politikából Orbán Viktort, és legszívesebben agyonlövetnék – derül ki a Válasz.hu interjújából.

A jobboldali publicista chilei forgatása kapcsán talált párhuzamokat a Pinochet diktatúráját támogató amerikaiak és a jelen nyomásgyakorlás között. Mint elmondta, az Egyesült Államok akkoriban a titkosszolgálatával, pénzével, katonai támogatásával állt oda Pinochet mellé a demokratikusan megválasztott chilei kormánnyal szemben, hogy a chilei rézbányák fantasztikus jövedelme feletti rendelkezést ne veszítsék el.

Míg korábban az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa arról beszélt, hogy Orbán tanácsadónak ellenére is meg kellene tartani a Békementet, most meghajlik a szervezet többi tagjának vélemyénye előtt, de a véleménye most sem változott. Továbbra is azt mondja, hogy a Békemenet bármelyik pillanatban aktuálissá válhat. „Ez csak attól függ, hogy a CCCP-pólós üvöltöző kretének mikor teremtenek olyan helyzetet, hogy nem lesz más választásunk. Csak akkor nagyon komolyan fel kell majd készülnünk a provokációkra.”

Szerinte az Egyesült Államok természetesen Magyarországon destabilizálással próbálkozik, utcai tüntetések szításával és támogatásával, a kormány lejáratásával például homályos korrupciós vádakkal, amelyekről semmi konkrétum nem derül ki. „Mindezek mögött az Egyesült Államok áll. És az amerikai nagykövetség ügyvivője Gyurcsány-párti házibulikra jár énekelni…”
Orbán Viktort szerinte legszívesebben agyonlövetnék, mint Allendét, de azt nem tehetik. Hát ezt az utat választották.

Bayer Zsolt emellett arról a 20 ezer dolláros összegről is elárult részleteket, amit egy filmje szponzorálásához kapott 1995-ben a Lockheed-Martin cégtől, amelyből elment forgatni a cég texasi központjába és gyártóbázisára, ahol interjút is készítettek a vállalat egyik vezetőjével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik