Belföld

A NAV szerint nincs közünk hozzá, hogy kiket tiltottak ki

Vida Ildikó, az adóhatóság Amerikából kitiltott elnöke maga beszélt arról, hogy a hivatal más munkatársai is így jártak. Azt viszont nem árulják el, hogy kik.

A VS.hu kérdezett rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, hogy kik azok a munkatársak, akiket az elnök a Magyar Nemzetnek adott interjúban említett. A portál úgy értesült, hogy az ellenőrzésekért felelős elnökhelyettesről, Csillag Dezsőnéről, az ellenőrzési főosztály vezetőjéről, Dávida Mariannáról, illetve a kiemelt ügyek főigazgatóságának vezetőjéről, Somos Katalinról lehet szó.

A kérdésen az adóhatóság két hetet ült, mire csütörtökön megérkezett a portál szerkesztőségébe a válasz. Eszerint az, hogy a NAV-nál dolgozó vezetők mint magánszemélyek szerepelnek-e az Egyesült Államok tiltólistáján, nem minősül sem közérdekű, sem közérdekből nyilvános adatnak – vélik.

Noha az adóhatósági vezetőktől az eddigi információk alapján korrupciós vád miatt tagadták meg az amerikai belépést, a hatóság szerint azért sem nyilvános, kik vannak a listán, mert a kitiltás „nem a tevékenységére vonatkozóan, vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik