Belföld

NAV- vizsgálat Habony barátnője családjánál

Házkutatást tartottak egy ukrán üzletember érdekeltségébe tartozó cégnél. A vállalkozó lánya Orbán tanácsadójának kedvese.

A hvg.hu úgy tudja, hogy a hús- és húskészítmény-kereskedelemmel foglalkozó D Plus K Kereskedelmi és Szolgáltató Kft rózsadombi székhelyére szállt ki október 18-án szombaton a NAV.

A lap hozzáteszi, hogy a szóban forgó cég Eduard Usikov ukrán nagyvállalkozó érdekeltsége, akinek a lánya Orbán Viktor tanácsadójának, Habony Árpádnak a barátnője.

Mint írják, kérdezősködtek, és házkutatást tartottak egy áfacsalásgyanús ügy miatt, amiben a társaság több partnere lehetett érintett, valamint általános helyszíni vizsgálatot is végeztek az adóellenőrök az üzletember érdekeltségeinél.

Az október közepén kirobbant kitiltási botrány elején Habony Árpád neve is felmerült, hogy a listán szerepel. (Ő azóta ezt egy kémfilmbe illő képpel cáfolta.)Azon a héten vasárnap késő este az Index közölt egy fotót Orbán tanácsadójáról, ahogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptéren volt. A hvg.hu Usikovra és családjára várt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik