Belföld

Bakondi nem vallott múltjáról

A Népszava hiába kapott ígéretet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjétől, hogy választ ad kérdésükre, nem tette meg.

Bakondi Györgyöt , az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatóját a Népszava azzal kapcsolatban kérdezte külföldön folytatott tanulmányairól, hogy a jobboldal „KGB-s múlttal” vádolja, és visszalépésre szólítja fel az MSZP újpesti képviselőjelöltjét, aki harminc éve határőrképzést kapott Moszkvában – derül ki a lap keddi számából.

A cikk emlékeztet, hogy a rendszerváltás előtt, 1975 óta Bakondi is határőrtiszt volt, hozzátéve, hogy az OKF honlapján található szakmai önéletrajza viszont csak 1991-ben kezdődik, amikor parancsnokhelyettes lett a határőrségnél. Ezért keresték meg a tábornokot. Azt kérdeztük, pályafutása során végzett-e tanfolyamot, iskolát, részt vett-e továbbképzésen a Szovjetunióban – esetleg a KGB szervezésében -, illetve más szocialista országban.

Bakondi szóvivője hétfőre ígért tájékoztatást, majd annyit közöltek csak, hogy Bakondi nem volt „KGB-s”. Később azt írták a lapnak, hogy „mivel a releváns tényeket már közöltük, így a továbbiakban nem kívánunk a kérdéssel foglalkozni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik