Belföld

Leváltották a Posta kommunikációs igazgatóját

Lapértesülés szerint ez valahol még mindig az Orbán-Simicska-háború része. A kormányzat a médiapiacot akarja átalakítani.

A hvg. hu írja: megszűnt Légrádi Petra marketing- és kommunikációs igazgató munkaviszonya a Magyar Postánál. A cég ugyanakkor nem tájékoztatta a lapot arról, miért mentették fel a kommunikációs igazgatót. 

A lap kormányzati forrásra hivatkozva arról ír, Légrádi távozása összefüggésben lehet azzal, hogy a kabinet teljesen át akarja alakítani a kormányzati és az állami cégek reklámköltéseit. Ennek részeként a Lázár János vezette Miniszterelnökség létrehozta az állami kommunikációt központosító Nemzeti Kommunikációs Hivatalt (NKH), amely október 10-én kezdte meg a működését.

A hvg.hu forrásai szerint az NKH létrehozása, az állami reklámpénzek újraelosztása – a hirdetések megcsappanása egyes, Simicska Lajoshoz kötődő médiumoknál, illetve az arány növekedése a TV2-nél – összefüggésben áll azzal, hogy a kormány át akarja szabni a médiapiacot, illetve azzal, hogy még mindig folyik a küzdelem Orbán Viktor miniszterelnök és egykori barátja, a Fidesz gazdasági hátországát korábban irányító Simicska között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik