Belföld

„Buzi mocskos amerikai” – üvöltötte az ellenőr

Ordenáré szóváltásba bonyolódott a jegyvizsgáló a 49-es villamoson. „Gyere, üssél, azt várom” – ordította az utasnak. Videó is készült.

A jelenet még szeptember 23-án zajlott le a Karolina út és a Szent Gellért-templom közti szakaszon, de csak most küldte be egyik olvasója a BKV-figyelőnek. A felvételen az látszik, hogy a veszekedésben az ellenőr viszi a prímet, a szemtanú azt írja, hogy „az utazással kapcsolatos tényeket” – vagyis hogy van-e bérlete vagy jegye az utasnak – már tisztázták és mindegy, hogy kinek van igaza, de az ellenőr nem képes az utast otthagyni és továbbmenni a dolgára.

„Az utast olyan módon és mértékben használja feldogozatlan érzelmei és indulatai levezetésére a villamos közönsége előtt, amiről egészen nyilvánvaló, hogy a feladat ellátásához semmi köze, és a foglalkozással, illetve az arra való alkalmassággal nem összeegyeztethető” – írta a szemtanú. „Buzi, mocskos, amerikai, alvilági geci vagy, nincs rend ebben az országban miattatok” – üvöltött az ellenőr az utasnak. A vita később sem csillapodott, az ellenőr már mindenkinek kiabálta, hogy „mi van ebben az országban, mi van már”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik