Belföld

Vida Ildikó többet keres Orbán Viktornál

A NAV elnökének 1 millió 675 ezer forint a havi összes illetménye.

A miniszterelnök fizetése ennél 170 ezerrel kevesebb, 1 millió 505 ezer forint – írja a Blikk az atlatszo.hu közérdekű adatkikérő rendszere alapján. A lap számításai szerint Vida Ildikónak 1 millió 289 ezer forint jár alanyi jogon. Ebben benne vannak az elnöki illetménypótlékok, -kiegészítők és illetményszorzók, de ez így is 386 ezer forinttal kevesebb, mint amennyit valójában kap. Arról, hogy a NAV elnöke milyen címen kapja ezt a 386 ezer forintot, az újság megkérdezte az adóhivatalt, de egyelőre nem kapott választ.

„A különbség könnyen megmagyarázható lenne a nyelvvizsgapótlékokkal. Mivel Vida Ildikó angolul láthatóan nem tud, mint az kiderült az amerikai nagykövetség előtt, amikor André Goodfriend ügyvivővel találkozott, azt kilőhetjük. De ha rendelkezik franciából és németből felsőfokú nyelvvizsgával, akkor csak 16 egyéb idegen nyelvből lenne szükséges felsőfokú nyelvtudás, és pontosan ki is jönne a hiányzó 386 ezer forint” – írja a Blikk.

Vida Ildikón kívül a NAV többi vezetője is elég sokat visz haza: a helyettesek 1 milliónál többet, a főosztályvezetők 650-780 ezer forint között keresnek. Jobban, mint az államtitkárok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik