Belföld

Tállai szerint a NAV-elnöknek nem kell tudnia angolul

A fideszes politikus, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára meg is magyarázta, hogy miért nem.

Tállai András volt mezőkövesdi polgármestert, jelenlegi parlamenti államtitkárt az ATV munkatársai kapták mikrofonvégre a parlament gazdasági bizottságának szerdai ülése előtt. „Nem tud angolul?” – kérdezett vissza, miután a riporter azt szerette volna megtudni tőle, mit szól ahhoz, hogy Vida Ildikó NAV-elnök nem értette, amit az amerikai ügyvivő mondott neki.

Tállai ezután hozzátette, hogy „Magyarországon a magyar nyelv törvényei szerint adóznak, tehát neki alapvetően a magyar nyelvet kell ismernie énszerintem”. A riporter még szerette volna megvitatni az államtitkárral, hogy az álláshirdetésekben alapvető feltétel a nyelvtudás, de Tállai inkább a bizottsági ülésre szeretett volna készülni, így erre nem kerülhetett sor.

Kíváncsiak voltunk, ezért utánanéztünk, Tállai András milyen idegen nyelven beszél. Az Országgyűlés honlapjára feltöltött önéletrajzában nem tesz említést nyelvtudásról, mint ahogy a Fidesz honlapján található önéletrajzban sem szerepel erről semmi.

A hvg.hu szerint egyébként Orbán Viktor Tállai személyében jó barátra, hűséges bajtársra és elszánt harcosra talált. A miniszterelnök azt is mondta, hogy Tállai kellene neki megint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik