Belföld

Közismert összeesküvés-hívő jósolt a közhíradónak

Petr Hájek nem hisz az evolúcióban és a dohányzás káros hatásaiban sem. De abban igen, hogy Orbánékat az USA ki akarja csinálni.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a közhíradó kedden megszólaltatta a volt cseh államfő egykori tanácsadóját, Petr Hájeket, aki szerint Amerika szervezkedik az Orbán-kormány ellen, mert az túl engedetlen, ráadásul a tüntetéseket is ők szervezik. Hájek arra hivatkozott, hogy Petr Necas cseh miniszterelnök tavaly júniusban lemondott tisztségéről, miután kabinetfőnökét és több politikust korrupció és hatalommal való visszaélés miatt vizsgálati fogságra ítélték. Szerinte az amerikaiak robbantották ki azt a „korrupciós álbotrányt”, amely miatt a kormány megdőlt.

A 444.hu remek kis összeállítást közölt a magyar közszolgálati Híradó legújabb nezetközi szakértőjéről Közismert futóbolond leplezte le a Magyarország elleni összeesküvést a köztévé híradójában címmel. Ebben többi közt felidézik Hájek két korábbi megszólalását, melyet a világsajtó is felkapott. Az egyikben a volt elnöki tanácsadó azt fejtegette Osama bin Laden megölésekor, hogy a terrovezér egy médiafikció. Úgy halt meg, ahogy született, furcsa, csaknem misztikus körülmények között. Hájek később azzal került a figyelem középponjába, hogy a prágai melegfelvonulás előtt egy cikkében azt írta: sokkoló, hogy a magát jobboldalinak valló polgármester (Bohuslav Svoboda) és stábja az eltorzult értékek világát támogatja.

Hájek emellett – Wikipedia-oldala szerint – nem hisz a dohányzás káros hatásaiban és az evolúcióban sem, Vaclav Havel egykori cseh államfőt pedig a Sátán szolgájának nevezte egyszer. “Összeesküvés- és világvégehívő, Putyin csodálója, nacionalista és nyugatellenes. Kevesen veszik komolyan, Csehországban marginális nézetek és csoport az övé” – mondta a 444.hu-nak Hájekről Morvay Péter, a szlovák Sme napilap publicistája.


Fotó: Wikipedia 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik