Belföld

Kizárta a KDNP a fővárosi választmányi elnökét

A pártügyész szerint Szalma Botond a párt belső rendjét megzavaró magatartást tanúsított és a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen indult a választáson.

Szalma Botond fővárosi választmányi elnök kizárását Rubovszky György pártügyész szeptember 17-én kezdeményezte, mivel a IV. kerületben a hivatalos Fidesz-KDNP-s jelölt ellen indult függetlenként. Szalma arra hivatkozott, hogy nem látott olyan pártszövetségi megállapodást, amibe cselekedete ütközött volna.

Rubovszky szerint a választmányi elnök a párt belső rendjét folyamatosan és súlyosan megzavaró magatartást tanúsított. A második, szerdai fegyelmi tárgyalás után közölte, hogy azonnali hatállyal kizárták a pártból Szalma Botondot, aki írásban is megkapja majd az erről szóló határozatot és indoklást.

Szalma Botond az átvételtől számított 15 napon belül fellebbezhet az országos elnökséghez. Az érintett az MTI-nek elmondta, hogy három órán át tartott a tárgyalás, de azon egy épeszű érv sem hangzott el, csak az, hogy mi lesz a pártszövetséggel. Jelezte, hogy fellebbezni fog, mert hazug és alaptalan vádakon nyugszik a döntés és szerinte a kereszténydemokrácia nem engedheti meg magának a hazugságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik