Belföld

Az Egyenes Beszéd buktatja meg

Szalma Botond szerint az egyik fő baj vele, hogy az ATV műsorába jár. Lapunknak korábban azt mondta: ő az egyenes beszédhez szokott.

Ha nem hívott volna meg az Egyenes Beszédbe, nem tudtam volna kifejteni a nézeteimet – mondta a KDNP felfüggesztett fővárosi választmányi elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában fegyelmi ügyéről. Az első tárgyalás tegnap volt, miután a pártügyész szeptember 17-én kezdeményezte kizárását. Rubovszky György arra hivatkozott, hogy Szalma Botond a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen függetlenként indult Újpesten.

A politikus a pártszövetségi megállapodásról az Egyenes Beszédben úgy fogalmazott, ezzel úgy van, mint Columbo feleségével, sohasem látta, sem budapesti, sem kerületi elnökként. Ha megsérti, akkor tényleg szidják meg, de csak azt tudja megsérteni, amit ismer. Szalma Botond arra a kérdésre, mire számít, úgy válaszolt: az fog történni, mint A tanú című filmben.

Rubovszky hitvallása alapján nem vagyunk egy platformon – ismerte el Szalma, aki szerint mást gondolnak a demokráciáról. „Márpedig, ha ez így van, akkor engem tényleg ki kell zárni a pártból” – tette hozzá. A KDNP-s politikus szerint az egész színjáték arra megy ki, hogy ha őt felfüggesztik, akkor nem tud indulni a hamarosan következő tisztújításon. A lényeg, hogy levegyék a pályáról.

Szalma Botond a csütörtöki zárt ülés után azzal érvelt, nem biztos, hogy hibát követ el a IV. kerületi és a fővárosi elnök, ha a KDNP-t szeretné erősíteni a városrészben ahol él.

Újpesten így alakult a választás eredménye  

Wintermantel Zsolt- FIDESZ-KDNP: 52.49 %
Dr. Trippon Norbert – MSZP: 35.78 %
Pajor Tibor – JOBBIK: 5.39 %
Perneczky László – LMP: 3.09
Szalma Botond- Független jelölt: 2.29 %
Boruzs András – MLP: 0.95 %

A kereszténydemokrata politikus május 26-tól levelezett a helyi Fidesz szervezetével, hogy egyezzenek meg, de egészen október 12-ig nem sikerült egyetlen percet sem beszélniük, pedig ő mindent megtett azért, hogy közös jelölt legyen. “Nem érzem magam hibásnak (…) abban, ha erős, önálló és jóarcú pártot szeretnék építeni, ami keresztény is és demokrata is.”  Néhány éve Szalma Botond lapunknak azt mondta, a demokrácia egyik lényege, hogy próbáljuk elfogadni a másságot. Valóban sarkosan gondolkozik néha – talán szakmájából kifolyólag, tengerész az alapvégzettsége, az egyenes beszédhez szokott. A tengeren nincs maszatolás vagy mellébeszélés, az ott életekbe kerülhet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik