Belföld

DK: fizesse a Fidesz az MTVA műsorait

A közmédiában befejeződött a hiteles tájékoztatás haláltusája – közölte a párt.

A Fidesz hatalomra kerülése után vehemens tisztogatásba kezdett, a politikai indíttatással felállított MTVA fokozatosan leépítette a közszolgálatiságot – írja közleményében a Demokratikus Koalíció. A párt szerint a „csendes tévéostrom” eredménye először Lomnici Zoltán kitakarásában mutatkozott meg, majd a csúsztatások és hírhamisítások után oda jutott, hogy a köztévé már napi szinten hallgatja el a kormányt érintő negatív híreket, legjobb esetben is csak érintőlegesen foglalkozik velük.

Az állami televízió híradójában az adóhivatal elnökének korrupciós botránya rövid széljegyzet csupán a hazug sikerpropagandát követően, ezért az megszűnt közszolgálatinak lenni, fideszes pártérdeket szolgál – közölte a DK. A párt úgy véli, hogy a köztévé nem jogosult a közvagyonra, mely a hiteles tájékoztatást hivatott fedezni.

Ahol a hírhamisítást etikai vizsgálat helyett előléptetés követi, ott befejeződött a hiteles tájékoztatás haláltusája – írják. A DK szerint az MTVA hírműsorai az emberek érdekei helyett a Fidesz érdekeit szolgálják, ezért azt nem a közvagyonból, hanem a Fidesz pártkasszájából kellene finanszírozni. Ezért a párt felszólítja a Fideszt, hogy a jövő évi költségvetésből vegye ki az MTVA működésére szánt 80 milliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik