Belföld

Veszélyes ködre figyelmeztetnek

Az országban hét megye kivételével elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, de amúgy hétfőn várható némi napsütés is, és akár 20 fok is lehet.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre a tartós, sűrű köd miatt.

Mint írják az éjszaka képződött köd legnagyobb része késő délelőttig feloszlik, de főként az Északi-középhegység térségében maradhatnak tovább is ködös területek. Kedden a középső országrészre ugyancsak ködfigyelmeztetést adtak ki.

Hétfőn egyébként a köd lassanként feloszlik, az alacsonyszintű felhőzet is fokozatosan csökken, szakadozik, és hosszabb-rövidebb időre szinte mindenütt kisüt a nap. Tartósabban az Északi-középhegység térségében és az Alpokalján maradhat felhős az ég, de csapadék ott sem várható. A déli, délkeleti szél északnyugaton időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15, 20 fok között várható. Késő estére 9, 14 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a hajnali köd és párásság feloszlását követően változóan felhős lesz az ég, délután lehet több a felhő. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél olykor megélénkül, a Kisalföldön néhol meg is erősödhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 4, 9 fok között alakul, de a kissé szeles nyugati megyékben 10, 12 fok lesz a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Szerdán a felhős időszakok mellett rövid időre a nap is kisüthet, csapadék nem valószínű. A délkeleti szél olykor megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik