Belföld

Rogán keményen beszólt az amerikai ügyvivőnek

A Fidesz frakcióvezetője szerint a családokat nem érdekli a kitiltási botrány, ráadásul André Goodfriend szavahihetőségével is problémák vannak.

 

A Parlament kétnapos ülésének első etapjában a képviselők rendhagyó módon nem szavaznak: a holnap elfogadni tervezett javaslatok záróvitái zajlanak az Országházban. Az ülés a kitiltási botránnyal indult.

Rogán Antal frakcióvezető szerint a kitiltási botrány csak az újságírókat érdekli, a családokat nem, ugyanakkor felvetette: André Goodfriend megbízott ügyvivő szavahihetőségébe bele lehet kötni. Rogán a súlyos kijelentés magyarázataként emlékeztetett: az amerikai nagykövetség ügyvivője korábban azzal hárította el a kitiltási- és korrupciós botrány részleteinek feltárását, hogy azokról csak az érintetteknek adhat információkat.

Vida Ildikó, a NAV elnöke ma délelőtt ügyvédjével és a HírTV stábjával, előzetes bejelentés nélkül tette tiszteletét az amerikai nagykövetségen, ahol éppenhogy beszélni tudott Goodfrienddel, aki már indulóban volt, de Vida Ildikó miatt visszafordult és közel másfél órát beszélgettek, a NAV elnöke szerint eredménytelenül. Vida a tudósításban állítja: nem kapott választ arra, hogy miért tiltották ki őt az Egyesült Államokból. A NAV-elnök annyit még elárult, az ő olvasatában egy vízumügyről van szó, ezért vízumkérelmet kell beadnia ahhoz, hogy beutazhasson a tengerentúli országba, amely alapján vizsgálnák a jogosultságát. Ügyvédje úgy látja, jelenleg az adóhatóság vezetőjének kellene bizonyítania, hogy nem részese korrupciós ügynek, ami szerinte lehetetlen.

Rogán Antal a történtekből azt a következtetést vonta le, hogy az Egyesült Államok kezében nincsen semmi, ezért nem álltak kötélnek eddig sem. A politikus szerint itt az ideje, hogy Amerika nagykövetet küldjön Magyarországra. Ahogyan korábban megírtuk: erre akár már idén sor kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik