Belföld

MSZP: Varga Mihály kétszer hazudott, mondjon le

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azonnali lemondását követeli az MSZP. A párt szerint a Fidesz ahelyett, hogy megoldotta volna a devizahitelesek problémáját, egy újabbal tetézte azt.

Mindezt Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista alelnöke szögezte le az MTI-nek arra reagálva, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő közölte: gyakorlatilag minden érintett devizahitelre kötelező lesz a forintosítás.

A politikus szerint Varga Mihály azért alkalmatlan feladatára és azért kell távoznia, mert rövid idő alatt kétszer hazudott. Először akkor, amikor azt állította, hogy nem tudott Vida Ildikónak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének korrupciós érintettségéről, másodszor pedig akkor, amikor azt nyilatkozta: a devizahitelek forintosítása nem lesz kötelező.

Ami a devizahitelesek ügyében zajlik az több a soknál, betelt a pohár – fogalmazott Burány, aki állítja: a devizahitelek aktuális árfolyamon való forintosítása azonnal és durván megemeli a családok havi törlesztőrészletét.

Nemrégiben közleményt hozott nyilvánosságra az LMP, a párt szerint a forintosítás megkésett és igazságtalan, valamint a Magyar Nemzeti Bankra gyakorolt következmények tekintetében sem látunk tisztán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik